domingo, 28 de octubre de 2012

Opinió personal de la lectura: Restauració d'un escriptori lacat.

El text parla de la restauració d'un escriptori lacat. Parla sobre la restauració que fan a xina i la que fem a Europa, que com culturalment som diferents doncs la restauració també ho és. Personalment penso que si restaurem un moble d'uns orígens tan concrets hauríem de respectar estrictament la manera en què ho farien ells per mantenir el seu valor però suposo que per fer-ho com ells hauríem de ser ells...i llavors ja no seria una restauració feta a Europa. Si som conscients de què el resultat de la peça final restaurada tindrà un altre valor ja que hi formaran part d'ella varies cultures i èpoques, també em sembla molt interessant la restauració.
Els meus pares tenen dues taules precioses de laca xina feta a Europa, una està en perfecte estat i molt ben conservada, l'altre a la part de dalt li falta un tros molt gran i la veritat que seria fantàstic saber restaurar-la de la manera xina o de la manera europea però que es veiés sencera.
Jo fa uns anys vaig restaurar varis mobles antics, me'ls vaig trobar un dia al carrer, estaven esperant al camió de les escombraries. Vaig utilitzar ceres per a mobles, barnissos de varis colors i Betún de Judea en un baul que estava molt destrossat però que el resultat final va ser bastant bó. Tot això va servir per muntar una cocteleria a Mollet la qual va tenir molt d'èxit perquè estava destinada a gent jove però tots els mobles estaven restaurats i eren antics i tot plegat feia un contrast molt bo.
En conclusió, penso que tots el mobles han sigut creats per artistes o artesans i que indistintament de la procedència, si la restauració la fa algú que conegui bé la tècnica original millor perquè la peça continua amb tots els seus valors inicials, però si és restaurada per algú que aplica altres tècniques doncs també agafa un altre caire i s'afegeixen estils i en definitiva es continua escrivint història a sobre de la peça.

2 comentarios: